Contact

FULL SERVICE PARTS SRL

CUI 32073884

J30/520/2013

Satu Mare, Str. Magnoliei 27 CP 440198

(004) 0748-031-346

Pentru a contacta Bardahl in Romania, folositi formularul de mai jos:

Formular de contact
  • 8 + 61 =

Intrebari frecvente

  1. 1
    CUM ALEG ULEIUL CORECT PENTRU VEHICULUL MEU?

    Manualul oricarui automobil/ motocicleta prezinta specificatiile si clasele de vascozitate SAE pe care lubrifiantii trebuie sa le indeplineasca pentru a fi utilizati in siguranta cu vehiculul respectiv. Aceste specificatii sunt intotdeauna indicate si pe ambalajul lubrifiantilor nostri pentru a va face alegerea usoara si informata.

  2. 2
    CE ESTE O SPECIFICATIE?

    Este o abreviere care ofera indrumari cu privire la caracteristicile calitative ale unui lubrifiant si la utilizarile sale.

    Fiecare specificatie este rezultatul unor teste ample (inclusiv teste de motor si de laborator) pe care lubrifiantul trebuie sa le treaca pentru a indeplini anumite cerinte de performanta de baza.

    Pentru mai multe informatii, consultati pagina dedicata lubrifiantilor pentru automobile si motociclete.

  3. 3
    CUM EVALUEZ PERFORMANTA ULEIULUI?

    Revizuind corect specificatiile produsului, puteti obtine informatii clare si puteti intelege nivelurile de calitate de baza pe care un lubrifiant le indeplineste sau le depaseste. Cu toate acestea, aceasta indicatie nu va spune in mod specific cu cat poate depasi standardul minim un lubrifiant. Lubrifiantii care respecta acelasi nivel minim sunt adesea incorect considerati ca identici calitativ, când, de fapt, nu sunt. Unii depasesc standardele mai mult decat altii, facandu-i mai calitativi.

  4. 4
    CAND PUN ULEIUL, POT SA AMESTEC LUBRIFIANTI DIFERITI?

    Da, insa doar in situatii de urgenta. Lubrifiantii cu proprietati similare si cu formule pentru aceleasi utilizari pot fi amestecati. Totusi, trebuie sa luati in considerare ca performanta finala dupa amestecare poate fi diferita si posibil mai mica. Daca doriti sa evitati aceasta posibilitate, amestecarea uleiurilor poate sa nu fie cea mai buna solutie.

  5. 5
    MOTORIZARILE DIESEL AU NEVOIE DE LUBRIFIANTI DIFERITI FATA DE MOTOARELE PE BENZINA?

    Desi motoarele diesel si pe benzina au nevoi diferite, lubrifiantii de ultima generatie indeplinesc de obicei multe dintre cerintele ambelor.

  6. 6
    POT UTILIZA ULEIUL DE MOTOR DE AUTOMOBIL IN MOTOCICLETA SI INVERS?

    Nu. In general, motocicletele care au o cutie de viteze integrata si un ambreiaj cufundat in ulei au nevoie de lubrifianti specifici care pot lubrifia motorul si transmisia. Acest lucru asigura transferul eficient al fortei de actionare de la motor la cutia de viteze, fara alunecari excesive intre discurile ambreiajului. Indiferent de acest lucru, retineti ca motoarele motocicletei functioneaza la viteze si temperaturi mai mari decat automobilele. Din acest motiv, ele necesita un tip special de ulei care poate sustine aceste conditii mai stricte.

    De asemenea, este posibil ca uleiul pentru motociclete sa nu fie adecvat nevoilor specifice automobilelor de ultima generatie, cum ar fi cele concepute pentru calatorii lungi, economie de combustibil, etc.

  7. 7
    CAT DE DES AM NEVOIE SA SCHIMB ULEIUL?

    Intervalul de schimb de ulei este determinat de producatorul vehiculului si este indicat de computerul de bord al vehiculelor sau in manualul de utilizare. Totusi, stilul de conducere, tipul si intensitatea utilizarii si conditiile externe de mediu pot afecta durata acestui interval.